nieuws

Compacter ontwerp schachtframe voor Prestige-cabinelift

bouwbreed Premium

Liftenfabrikant Axess lanceerde enkele jaren geleden de Prestige-cabinelift die wereldwijd erg goed verkocht. Om montage van de Prestige eenvoudiger te maken heeft het bedrijf nu een nieuw, compacter ontwerp voor een schachtframe ontwikkeld.

Wat opvalt is dat de nieuwe schachtconstructie geheel vervaardigd is van aluminium. Dat is lichter en vraagt dus om minder constructieve eisen aan de vloer. Daarnaast maakt een zelfdragende schachtconstructie een gemetselde schacht overbodig en kan de lift eenvoudig worden afgedicht met beplating. Een woordvoerder van Axess legt uit dat “hierdoor bouwkundige aanpassingen tot een minimum worden beperkt en de lift kan overal makkelijk en efficiënt worden geplaatst.”
Bijkomend voordeel van aluminium is volgens de fabrikant, dat de materialen gemakkelijk te hanteren zijn, wat de montagetijden aanzienlijk korter maakt.
De nieuwe bevestigingsmethode van de framedelen en geleiders, plus de eenvoudige afdichting van het frame door middel van luxe prefab panelen maakt dat het nieuwe schachtframe vaak al binnen een dag geplaatst kan worden. “Naast het belang van functionaliteit vormt ook het ontwerp altijd een aanzienlijk aspect van de Axess-ontwerpen”, prijst de woordvoerder de nieuwe schacht. “De frames zijn dan ook voorzien van een strakke vormgeving, zonder lasnaden of bevestigingsbouten aan de buitenzijde.

Reageer op dit artikel