nieuws

Combinatie met BAM-dochters bouwt Diabolo-project

bouwbreed Premium

Het consortium Dialink gaat de spoorverbinding Diabolo naar de Brusselse luchthaven Zaventem aanleggen.

Het consortium bestaat uit de twee BAM-dochters CEI-De Meyer en Wayss & Freytag Ingenieurbau. Verder doen mee: CFE, Vinci Construction Grands Projet en Smet Tunneling.
De contractsom bedraagt 300 miljoen euro waarvan de helft is voor de BAM-bedrijven. Het project bestaat uit de uitbreiding van het spoorstation van de luchthaven, het boren van twee tunnelbuizen van ieder 1080 meter, de bouw van cut and cover-tunnels en de aansluiting op de nieuwe spoorlijn in de middenberm van de E19. Die laatste spoorlijn wordt aangelegd in een apart contract door de combinatie CEI-De Meyer en CFE. De werkzaamheden starten medio oktober 2007 en zullen vier jaar duren.

Reageer op dit artikel