nieuws

Caterpillar geeft winstwaarschuwing

bouwbreed Premium

Caterpillar heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. De producent van graafmachines rekent op een winst per aandeel van 5,20 tot 5,60 dollar. Eerder werd een winst per aandeel van 5,30 tot 5,80 dollar verwacht. Caterpillar geeft een winstalarm af vanwege de voortdurende malaise op de Amerikaanse huizenmarkt. Die heeft vraag naar graafmachines, bulldozers en andere zwaar werktuig doen afnemen. De onderneming houdt wel vast aan de eerder afgegeven omzetprognose van 44 miljard.

Caterpillar heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. De producent van graafmachines rekent op een winst per aandeel van 5,20 tot 5,60 dollar. Eerder werd een winst per aandeel van 5,30 tot 5,80 dollar verwacht. Caterpillar geeft een winstalarm af vanwege de voortdurende malaise op de Amerikaanse huizenmarkt. Die heeft vraag naar graafmachines, bulldozers en andere zwaar werktuig doen afnemen. De onderneming houdt wel vast aan de eerder afgegeven omzetprognose van 44 miljard.
Buiten de Verenigde Staten draait Caterpillar uitstekend. Het concern zag de nettowinst in het derde kwartaal dan ook met 21 procent stijgen tot 927 miljoen dollar. De omzet klom met 9 procent tot 11,44 miljard.

Reageer op dit artikel