nieuws

Bouwsteen van zand, zaagsel en snippers

bouwbreed Premium

Peter Collier uit Australië heeft een bouwsteen ontwikkeld van houtzaagsel, houtsnippers en zand, bijeengehouden door cement. Het product heet ‘timbercrete’ en wordt geproduceerd en verkocht in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Volgens Collier is het een milieuvriendelijke bouwsteen, omdat het houtafval niet wordt verbrand, de productie weinig energie vraagt en de bouwsteen thermisch isoleert. Omdat de steen relatief licht is, vraagt het transport ook minder energie dan van bijvoorbeeld baksteen. Timbercrete wordt voor buitengevels toegepast. De steen zou bestand zijn tegen water en niet branden. Collier zou het product ook in Europa willen introduceren.

Peter Collier uit Australië heeft een bouwsteen ontwikkeld van houtzaagsel, houtsnippers en zand, bijeengehouden door cement. Het product heet ‘timbercrete’ en wordt geproduceerd en verkocht in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Volgens Collier is het een milieuvriendelijke bouwsteen, omdat het houtafval niet wordt verbrand, de productie weinig energie vraagt en de bouwsteen thermisch isoleert. Omdat de steen relatief licht is, vraagt het transport ook minder energie dan van bijvoorbeeld baksteen. Timbercrete wordt voor buitengevels toegepast. De steen zou bestand zijn tegen water en niet branden. Collier zou het product ook in Europa willen introduceren.

Reageer op dit artikel