nieuws

Bouwbedrijf Weboma koopt Van Leeuwen

bouwbreed

Het bouwbedrijf Weboma neemt de in Den Hoorn gevestigde branchegenoot G.A.M. Van Leeuwen over. De aankoop is goed voor een jaaromzet van zo’n 7 miljoen euro. Weboma groeit door de verwerving van Van Leeuwen met bijna een derde naar een totale omzet van ruim 37 miljoen euro. Weboma, dat in Wateringen is gevestigd, breidt het personeelsbestand door de transactie met een vijfde uit naar ruim honderd mensen.

Het bouwbedrijf Weboma neemt de in Den Hoorn gevestigde branchegenoot G.A.M. Van Leeuwen over. De aankoop is goed voor een jaaromzet van zo’n 7 miljoen euro. Weboma groeit door de verwerving van Van Leeuwen met bijna een derde naar een totale omzet van ruim 37 miljoen euro. Weboma, dat in Wateringen is gevestigd, breidt het personeelsbestand door de transactie met een vijfde uit naar ruim honderd mensen.
“Wij zijn vooral actief op het gebied van seriematige woningbouw. Van Leeuwen vult ons goed aan met de activiteiten op het gebied van bedrijfshallenbouw en luxe vrijstaande woningen. Daarnaast sluiten de bedrijven geografisch gezien goed op elkaar aan”, licht directeur Arjo Riedijk de strategische overweging van de aankoop toe.
Van Leeuwen blijft de komende vijf jaar actief onder de huidige naam. De ontwikkelactiviteiten van het bouwbedrijf zijn niet overgenomen en gaan zelfstandig onder een nieuwe verder. Riedijk: “Van Leeuwen, die tot eind 2007 bij het bouwbedrijf actief blijft, zet de ontwikkelactiviteiten zelfstandig samen met zijn zoon voort.”

Reageer op dit artikel