nieuws

Bouw gemeentehuis Borculo van de baan

bouwbreed Premium

Het nieuwe gemeentehuis in Borculo is afgeketst. “We zitten financieel in zwaar weer”, verklaart wethouder Hans Boxem van de gemeente Berkelland.

Het nieuwe gemeentehuis in Borculo is afgeketst. “We zitten financieel in zwaar weer”, verklaart wethouder Hans Boxem van de gemeente Berkelland.
De gemeente had 20 miljoen euro gereserveerd voor de nieuwbouw. B en W stellen de raad nu voor akkoord te gaan met uitbreiding van de huidige noodbehuizing, naast het gemeentehuis. Deze extra noodvoorziening gaat Berkelland 5,5 miljoen euro kosten.
IAA Architecten presenteerde in juli drie scenario’s voor centrale huisvesting van de ambtenaren in Borculo. Eén ontwerp gaat uit van aanbouw naast het huidige gemeentehuis. Berkelland wil deze variant verder uitwerken.

Reageer op dit artikel