nieuws

Bonaire stapt overop windenergie

bouwbreed

Het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) laat een windmolenpark bouwen, waardoor het eiland in de tweede helft van volgend jaar bijna de helft van de energie uit de wind kan halen. Daartoe is een contract getekend met het consortium EcoPower Bonaire, waarin MAN, Enercon en Econcern zijn vertegenwoordigd.

Het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) laat een windmolenpark bouwen, waardoor het eiland in de tweede helft van volgend jaar bijna de helft van de energie uit de wind kan halen. Daartoe is een contract getekend met het consortium EcoPower Bonaire, waarin MAN, Enercon en Econcern zijn vertegenwoordigd.
Het windpark, dat uit twaalf windmolens zal bestaan, moet 10 megawatt leveren. Tijdens piekuren ligt het verbruik op geheel Bonaire op ongeveer 12 megawatt. Om het eventuele tekort tijdens de piek op te vangen, wordt ook een nieuwe dieselinstallatie in gebruik genomen met een vermogen van 13 megawatt.

Reageer op dit artikel