nieuws

Blauwe hemel

bouwbreed

Het Oostenrijkse architectenbureau Coop Himmelb(l)au mag als winnaar van een competitie het ontwerp leveren voor een groot museum voor moderne kunst in de Chinese stad Shenzhen. Het gebouw komt in het hart van de stad en maakt deel uit van het culturele centrum, waarin het een belangrijk ontmoetingspunt moet worden. Het 40 meter hoge gebouw ziet eruit of het met een grote hand is vastgepakt en vanaf de grond tot het dak is geperst en gedraaid. De beweging resulteert in “een dynamisch gebouw in de vorm van een actieve golf”. Hiermee wordt ook een betere oriëntatie mogelijk van de ingang ten opzichte van de omgeving. “Door het gebruik van zwart, geanodiseerd aluminium en zwartgekleurd glas, is de actieve golf bevroren tot een stedelijk monoliet”, beschrijft het bureau uit Wenen het beeld.

Het Oostenrijkse architectenbureau Coop Himmelb(l)au mag als winnaar van een competitie het ontwerp leveren voor een groot museum voor moderne kunst in de Chinese stad Shenzhen. Het gebouw komt in het hart van de stad en maakt deel uit van het culturele centrum, waarin het een belangrijk ontmoetingspunt moet worden. Het 40 meter hoge gebouw ziet eruit of het met een grote hand is vastgepakt en vanaf de grond tot het dak is geperst en gedraaid. De beweging resulteert in “een dynamisch gebouw in de vorm van een actieve golf”. Hiermee wordt ook een betere oriëntatie mogelijk van de ingang ten opzichte van de omgeving. “Door het gebruik van zwart, geanodiseerd aluminium en zwartgekleurd glas, is de actieve golf bevroren tot een stedelijk monoliet”, beschrijft het bureau uit Wenen het beeld.

Reageer op dit artikel