nieuws

Berlijn struikelt weer over nieuwe luchthaven

bouwbreed Premium

De aanbesteding van de hoofdterminal van Berlijns prestigieuze nieuwe luchthaven is mislukt. De vier biedingen gaan alle ruimschoots het budget van luchthavenbedrijf Berlin Brandenburg International te boven.

De aanbesteding van de hoofdterminal van Berlijns prestigieuze nieuwe luchthaven is mislukt. De vier biedingen gaan alle ruimschoots het budget van luchthavenbedrijf Berlin Brandenburg International te boven.
Volgens de raad van commissarissen van BBI is geen man overboord en is de opening van de luchthaven op 31 oktober 2011 nog steeds haalbaar. De bouw van de terminal wordt opgeknipt in zeven deelprojecten en opnieuw aanbesteed.
Binnen luchthavenkringen is bekend dat BBI voor de bouw van de terminal 630 miljoen euro had gereserveerd. Alle vier inschrijvers vragen ruim een miljard euro meer om het werk op te pakken.
Hochtief onderzoekt de mogelijkheid om bij de vergunningenkamer in beklag te gaan. Het bouwbedrijf heeft in de aanbestedingsprocedure van de terminal namelijk grote kosten gemaakt.

Reageer op dit artikel