nieuws

Baptisten in Drachten willen nieuwbouw kerk

bouwbreed

Het huidige onderkomen, een verbouwde gebouw op een industrieterrein, is te klein. “We hebben vooral te weinig parkeerruimte voor de vijfhonderd auto’s die elke zondag komen”, licht Frank van der Vliet van Bethel toe. De plannen voor nieuwbouw zijn met de gemeentelijke projectontwikkelaar van Smallingerland besproken. Die staat er welwillend tegenover, aldus Van der Vliet. De meest geschikte locatie is op 300 meter van het oude gebouw, stelt hij.

De baptistengemeente Bethel in Drachten, de snelst groeiende kerkelijke gemeente van ons land, heeft nieuwbouwplannen. Binnen drie jaar moet er een nieuw kerkgebouw staan met tussen 3000 en 3500 zitplaatsen.
De Bethelkerk zit sinds 2000 op het industrieterrein. Daar werd vijf jaar geleden een nieuwe kerkzaal bijgebouwd, een voormalige showroom. De kerk is met 2300 leden de grootste evangelische kerk van Nederland.
Er wordt nu een eisenplan opgesteld. De voorbereiding voor de bouw duurt een jaar, daarna worden architect en aannemer gekozen.

Reageer op dit artikel