nieuws

Azië schrikt op van duikeling Caterpillar

bouwbreed

Tokio – De effectenbeurzen in het Verre Oosten hebben gisteren flinke verliezen geleden na het fors lagere slot op Wall Street vrijdag. De beleggers in Azië zijn bezorgd over de afkoelende Amerikaanse economie en de zwakke dollar.

Tokio – De effectenbeurzen in het Verre Oosten hebben gisteren flinke verliezen geleden na het fors lagere slot op Wall Street vrijdag. De beleggers in Azië zijn bezorgd over de afkoelende Amerikaanse economie en de zwakke dollar.
De Nikkei-index in Tokio daalde 2,2 procent tot 16.438,47 punten, de laagste stand in vier weken. De Kospi in Seoul sloot 3,4 procent lager en de All Ordinaries in Sydney eindigde 2 procent in de min.
De Hang Seng in Hongkong noteerde aan het slot van de handel een verlies van 3,7 procent.
Vooral exporteurs moesten het ontgelden in Tokio. Beleggers vrezen dat de vraag naar Japanse producten in de Verenigde Staten zal afnemen door de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt en de dure yen.
Autoconcern Toyota Motor verloor 2,1 procent. Machinebouwer Komatsu daalde bijna 3 procent na een winstwaarschuwing van branchegenoot Caterpillar.

Reageer op dit artikel