nieuws

Arriva wil spoorlijn Heerenveen-Groningen

bouwbreed Premium

De Britse openbaar vervoerder Arriva wil een spoorlijn van Heerenveen naar Groningen laten aanleggen en daaraan meebetalen.

De Britse openbaar vervoerder Arriva wil een spoorlijn van Heerenveen naar Groningen laten aanleggen en daaraan meebetalen.
De spoorlijn moet grotendeels worden betaald uit het geld dat vrijkomt voor het noorden als de Zuiderzeelijn niet doorgaat. Het plan voor de Zuiderzeelijn, een snelle spoorverbinding van Schiphol naar Groningen, is officieel nog niet afgeschoten door politiek Den Haag.
Op 7 november is het laatste overleg tussen de noordelijke partijen en minister Eurlings. Dan wordt een definitieve knoop doorgehakt, maar verschillende partijen gaan ervan uit dat de Zuiderzeelijn niet wordt aangelegd.

Reageer op dit artikel