nieuws

Als een mes in de boter

bouwbreed Premium

 De hoogwaterkering van de Nijmeegse Waalkade wordt het komende jaar verhoogd en verstevigd, zodat deze in de toekomst een optimale bescherming tegen hoogwater biedt. Gisteren is het bedrijf Wedam uit Beek en Donk begonnen met de werkzaamheden. Over een lengte van 1,5 kilometer brengen medewerkers van Wedam stalen damwanden trillingsvrij aan tot 7 meter in de grond. Er wordt op een afstand van een halve tot een meter van de huizen op de Waalkade gewerkt. Daarom is het belangrijk dat de wanden ‘als een mes in de boter’ de grond ingedrukt worden, zodat er geen schade aan de woningen ontstaat en bewoners zich ook overdag thuis kunnen ophouden. Aannemer van het project in zijn geheel is Ballast Nedam uit Nieuwegein.

 De hoogwaterkering van de Nijmeegse Waalkade wordt het komende jaar verhoogd en verstevigd, zodat deze in de toekomst een optimale bescherming tegen hoogwater biedt. Gisteren is het bedrijf Wedam uit Beek en Donk begonnen met de werkzaamheden. Over een lengte van 1,5 kilometer brengen medewerkers van Wedam stalen damwanden trillingsvrij aan tot 7 meter in de grond. Er wordt op een afstand van een halve tot een meter van de huizen op de Waalkade gewerkt. Daarom is het belangrijk dat de wanden ‘als een mes in de boter’ de grond ingedrukt worden, zodat er geen schade aan de woningen ontstaat en bewoners zich ook overdag thuis kunnen ophouden. Aannemer van het project in zijn geheel is Ballast Nedam uit Nieuwegein.

Reageer op dit artikel