nieuws

Alle inwoners dorp in hevig verzet tegen brug

bouwbreed

De vijf inwoners van Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, zijn in hevig verzet gekomen tegen de aanleg van een vaarverbinding tussen Veendam en het Zuidlaardermeer. Om die vaarverbinding mogelijk te maken, moet er een brug komen in de Kielsterachterweg nabij het pittoreske Westerdiepsterdallen.

De vijf inwoners van Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, zijn in hevig verzet gekomen tegen de aanleg van een vaarverbinding tussen Veendam en het Zuidlaardermeer. Om die vaarverbinding mogelijk te maken, moet er een brug komen in de Kielsterachterweg nabij het pittoreske Westerdiepsterdallen.
Om de brug te bouwen is het noodzakelijk voor de gemeente Veendam om 120 bomen te kappen. Alle inwoners (twee volwassenen en drie kinderen) die in twee boerderijen wonen van Westerdiepsterdallen zijn het daar mee oneens en hebben bezwaar aangetekend. Zij verwijten de gemeente Veendam “onbehoorlijk bestuur”. De rechter heeft hen gelijk gegeven. De gemeente Veendam moet nu de gehele procedure overnieuw doen.

Reageer op dit artikel