nieuws

Ontwerp Groninger Forum in stemming

bouwbreed

De inwoners van de stad Groningen kunnen vanaf morgen via internet stemmen op hun favoriete top drie van ontwerpen voor het Groninger Forum, het nieuwe Huis van Informatie en Geschiedenis aan de Grote Markt.

De inwoners van de stad Groningen kunnen vanaf morgen via internet stemmen op hun favoriete top drie van ontwerpen voor het Groninger Forum, het nieuwe Huis van Informatie en Geschiedenis aan de Grote Markt.
Vrijdag begint in de Martinikerk een tentoonstelling van de zeven ontwerpen. Aan de hand van maquettes, tekeningen en artists impressions laten de architecten zien hoe ze zich het nieuwe gebouw voorstellen. De architecten zijn: Erick van Egeraat, Wiel Arets, NL Architects, Neutelings Riedijk, Foreign Office Architects, UN Studio en Zaha Hadid.
De enquête duurt tot 1 februari. De dag daarna wordt zowel de uitslag van een deskundigenjury als de uitslag van de burgerstemming bekend gemaakt. Aan de hand van de twee uitkomsten maakt de Groninger gemeenteraad dit voorjaar een definitieve keuze.
Het Groninger Forum wordt gebouwd op een nieuw plein, de Nieuwe Markt, gelegen achter de oostwand van de Grote Markt. Het is de bedoeling in 2009 met de bouw van het megaproject te beginnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels