nieuws

Wolkenkrabber in Rijswijk afgeblazen

bouwbreed Premium

De Rijswijkse Plaspoelpolder krijgt geen wolkenkrabber. Het project Triangle Tower is na twee jaar afgeblazen omdat niemand ten minste de helft van de 40.000 vierkante meter wilde huren, zo laat een woordvoerder van projectontwikkelaar De Wilgen Vastgoed weten. “De kantorenmarkt was toen verzadigd en we moesten concurreren met de kantoorruimtes aan de Utrechtsebaan in Den Haag”, verklaart hij.

De Rijswijkse Plaspoelpolder krijgt geen wolkenkrabber. Het project Triangle Tower is na twee jaar afgeblazen omdat niemand ten minste de helft van de 40.000 vierkante meter wilde huren, zo laat een woordvoerder van projectontwikkelaar De Wilgen Vastgoed weten. “De kantorenmarkt was toen verzadigd en we moesten concurreren met de kantoorruimtes aan de Utrechtsebaan in Den Haag”, verklaart hij.
De “landmark” van 140 meter hoog zou op de kruising van de A13 met de A4 komen. In 2006 had de bouw moeten beginnen. Nu wordt de locatie van het Manhattan-achtige gebouw herontwikkeld. Dit besloot vastgoedbedrijf AM Real Estate dat de Wilgen Vastgoed onlangs overnam. Op hetzelfde gebied, de grond naast de toren, komen 26 bedrijfsruimtes van 6 meter hoog. De gemeente Rijswijk verleende hiervoor al een bouwvergunning. Als 70 procent van de ruimtes verkocht is, vanaf 177.000 euro, zal het complex in z’n geheel gebouwd worden. “Het is zonde voor de Plaspoelpolder, maar het is de markt die uiteindelijk bepaald”, aldus de woordvoerder, “en de markt vraagt nu om zelfstandige units.” Eind dit jaar begint De Wilgen Vastgoed met de bouw.

Reageer op dit artikel