nieuws

Wavin profiteert van gunstige markt in Oost-Europa

bouwbreed

Producent van buizen en leidingsystemen Wavin heeft in de eerste helft van dit jaar vooral geprofiteerd van gunstige marktomstandigheden in Centraal- en Oost-Europa. Ook in andere regio’s nam de omzet toe.

De omzet groeide met 12,3 procent naar 824,4 miljoen euro. Het leeuwendeel van deze stijging werd op eigen kracht, dus zonder overnames, gerealiseerd. De omzet uit de activiteiten in Centraal- en Oost-Europa sprong in het oog met een stijging van ruim 35 procent, gevolgd door een groei van ruim 25 procent in de regio Zuidoost-Europa.
Wavin haalde in de eerste zes maanden een nettowinst van 44,5 miljoen euro in vergelijking met 44,3 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg met bijna 20 procent tot 107,3 miljoen euro. Het bedrijf handhaaft de verwachting van een omzetgroei van 10 tot 13 procent dit jaar. Wavin tekent daarbij echter aan dat een groei van 10 procent het meest waarschijnlijk is. De onderneming houdt vast aan de verwachting dat de nettowinst dit jaar ruim boven de nettowinst in 2006 uitkomt. De ebitda-marge, het bedrijfsresultaat als percentage van de omzet, zal licht stijgen ten opzichte van 13,1 procent vorig jaar. Deze marge lag in de eerste helft van dit jaar op 13 procent.
De cijfers werden op de effectenbeurs in Amsterdam niet goed ontvangen. Volgens analisten duidt de lichte aanpassing van de omzetprognose op enige voorzichtigheid ten aanzien van de tweede helft van dit jaar. Wavin houdt vooral rekening met een afvlakkende groei in Duitsland en Ierland. In de ochtendhandel noteerde Wavin 6,5 procent lager op 16,13 euro.

Reageer op dit artikel