nieuws

Voets krijgt bestrating Bossche markt gegund

bouwbreed

De gemeente Den Bosch heeft de opdracht voor de herbestrating van de Markt in het centrum van de stad alsnog gegund aan Voets Weg- en Waterbouw.

Daarmee geeft de gemeente gehoor aan de uitspraak van de Bossche rechtbank. Die bepaalde eind vorige maand dat Den Bosch het werk moet overlaten aan Voets en niet aan aannemingsbedrijf T. van de Haterd uit Geffen, zoals de gemeente wilde.
Van de Haterd was bij de aanbesteding als laagste inschrijver uit de bus gekomen. Voets, die als tweede eindigde, stapte echter naar de rechter omdat de gemeente in zijn ogen fouten had gemaakt bij de aanbestedingsprocedure.
De rechtbank concludeerde dat Den Bosch de geschiktheidseisen zo had aangepast dat Van de Haterd kon inschrijven. De rechter bestempelde die handelwijze als onrechtmatig en floot de gemeente terug.
Door de uitspraak vallen de kosten voor de herbestrating van de Markt bijna 200.000 euro hoger uit. De rechtszaak leidt niet tot vertraging. De uitvoering van de werkzaamheden starten volgens plan op 1 oktober.

Reageer op dit artikel