nieuws

Tegenstanders ENCI bundelen krachten

bouwbreed

Tegenstanders van het voortzetten van de productie van klinkers en cement door ENCI hebben hun krachten gebundeld de werkgroep ‘Sint Pietersberg adembenemend’ opgericht. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Vereniging tot Redding van de Sint Pietersberg, de Stichting Kloar Loch (schone lucht), Enci-stop, Milieudefensie Maastricht en het Ingelegilde. Dit najaar buigen Gedeputeerde Staten (vergunningverlener) zich over de vraag of de ENCI nog tot minstens 2015 mag doorgaan met het afgraven van mergel en het branden van mergel en afval. De gemeente Maastricht speelt in deze procedure een belangrijke rol als adviseur van Gedeputeerde Staten. Daarom richt het burgerinitiatief zich zowel op Provinciale Staten als de gemeenteraad van Maastricht.

Tegenstanders van het voortzetten van de productie van klinkers en cement door ENCI hebben hun krachten gebundeld de werkgroep ‘Sint Pietersberg adembenemend’ opgericht. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Vereniging tot Redding van de Sint Pietersberg, de Stichting Kloar Loch (schone lucht), Enci-stop, Milieudefensie Maastricht en het Ingelegilde. Dit najaar buigen Gedeputeerde Staten (vergunningverlener) zich over de vraag of de ENCI nog tot minstens 2015 mag doorgaan met het afgraven van mergel en het branden van mergel en afval. De gemeente Maastricht speelt in deze procedure een belangrijke rol als adviseur van Gedeputeerde Staten. Daarom richt het burgerinitiatief zich zowel op Provinciale Staten als de gemeenteraad van Maastricht.

Reageer op dit artikel