nieuws

Stedelijk netwerk in Zuid-Limburg een feit

bouwbreed Premium

Negentien Zuid-Limburgse gemeenten vormen voortaan één stedelijk netwerk. Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen vormden samen al een Tripoolgemeente, maar vonden zestien andere gemeenten bereid mee de boot in te stappen. Door samen te werken kunnen knelpunten als een krimpende bevolking, de druk op het milieu en de haperende economie beter aangepakt worden, verklaarde burgemeester Leers van Maastricht.

Negentien Zuid-Limburgse gemeenten vormen voortaan één stedelijk netwerk. Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen vormden samen al een Tripoolgemeente, maar vonden zestien andere gemeenten bereid mee de boot in te stappen. Door samen te werken kunnen knelpunten als een krimpende bevolking, de druk op het milieu en de haperende economie beter aangepakt worden, verklaarde burgemeester Leers van Maastricht.
Eind dit jaar wil de regio de minister enkele projecten voorleggen waarvoor geld gevraagd wordt. Het gaat daarbij onder meer om het aanpakken van gebied rond de buitenring in de oostelijke mijnstreek, rond de A2 bij Sittard-Geleen en tussen Maastricht en Valkenburg.

Reageer op dit artikel