nieuws

‘Stationsgebiedenverkeerd ingericht’

bouwbreed Premium

Stationsgebieden moeten zijn ingebed in de straatpatronen van een stad. Zo niet dan ontstaat rond het station geen aantrekkelijk winkelgebied. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Camelia Mulders-Kusumo.

Stationsgebieden moeten zijn ingebed in de straatpatronen van een stad. Zo niet dan ontstaat rond het station geen aantrekkelijk winkelgebied. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Camelia Mulders-Kusumo.
Zij onderzocht de stationsgebieden van Delft, Leiden en Surabaja. Haar dissertatie wijst uit dat het stratenpatroon rond een station momenteel nog nauwelijks een rol speelt in ontwikkelingsplannen. Daardoor gaan miljoenen euro’s verloren omdat het bouwen van een station niet automatisch betekent dat zich rondom het station winkels zullen vestigen. Mulders-Kusumo stelt vast dat het stadsontwikkelaars ontbreekt aan kennis over invloed van de ruimtelijke structuur op de verdeling van winkels in steden.

Reageer op dit artikel