nieuws

Staalbouw Nagelhout stuurt aan op doorstart

bouwbreed

Medewerkers van Staalbouw Nagelhout uit Bakhuizen willen het gefailleerde bedrijf overnemen en een doorstart maken. Dat blijkt uit informatie van CNV Metaaltechniek.

Het bedrijf bestaat uit verschillende bv’s. Daarvan ging er vorige week één over de kop. Marieke den Hollander, bestuurder van CNV Metaaltechniek, verwacht dat de andere bv’s deze week failliet zullen gaan. “De zestig medewerkers zijn officieel nog in dienst van die andere bv’s, maar omdat de eigenaar niets van zich laat horen, zitten ze nu thuis.”
Volgens Den Hollander hoort een doorstart tot de mogelijkheden. “Vanwege de nog meer dan volle orderportefeuille en het rotsvaste vertrouwen in de onderneming bij huidige afnemers, zou dat toch moeten kunnen”, aldus Den Hollander. “Het voltallige personeel is er voor het bedrijf over te nemen. Dat is natuurlijk een positieve ontwikkeling. Daar staat tegenover, dat binnen de metaalsector de vraag naar personeel groot is. Ondertussen zijn verschillende mensen benaderd voor een nieuwe baan. Als de onzekerheid over een doorstart voortduurt, zullen verschillende medewerkers overstappen naar een ander bedrijf.”

Verkocht

Staalbouw Nagelhout werd in 2005 door eigenaar J.M. Nagelhout verkocht aan W. van der Land. CNV Metaaltechniek verwijt hem mismanagement. “De nieuwe eigenaar, die het bedrijf in 2005 overnam van grondlegger Nagelhout, had een rommeltje gemaakt van het management. Dat is toch wel heel wrang als je bedenkt dat het een alom gerenommeerd bedrijf betreft, dat nota bene indertijd de staalconstructie van het evenzeer geroemde Euroborg-stadion in Groningen mocht leveren. Dan ben je niet de eerste de beste.”
Van der Land zelf heeft in de regionale pers ontkend dat hij schuldig is aan het faillissement. In de Leeuwarder Courant wijt hij de problemen aan het niet nakomen van betalingsafspraken door enkele opdrachtgevers.
De gefailleerde onderneming kreeg in 2004 de Nationale Staalprijs. Naast het Euroborg-stadion werkte het onder meer mee aan de Brede School El Amien in Amsterdam.

Reageer op dit artikel