nieuws

Ruimere toepassing van ‘Lex silencio’

bouwbreed

Het kabinet komt nog dit najaar met voorstellen voor een ruimere toepassing van de zogeheten Lex silencio, waarbij vergunningen stilzwijgend worden verstrekt als een overheidsdienst zich niet aan de termijn houdt. Dat heeft premier Balkenende aan de Tweede Kamer gemeld in het debat over de begroting. Hij reageerde daarmee op een oproep van de VVD om op korte termijn het mes te zetten in de hinderlijke regels voor ondernemers en burgers.

Het kabinet komt nog dit najaar met voorstellen voor een ruimere toepassing van de zogeheten Lex silencio, waarbij vergunningen stilzwijgend worden verstrekt als een overheidsdienst zich niet aan de termijn houdt. Dat heeft premier Balkenende aan de Tweede Kamer gemeld in het debat over de begroting. Hij reageerde daarmee op een oproep van de VVD om op korte termijn het mes te zetten in de hinderlijke regels voor ondernemers en burgers.

Reageer op dit artikel