nieuws

Ruim 920 miljoen voor stedenaanpak in 2008

bouwbreed

Minister Vogelaar heeft volgend jaar 920 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van de problemen in de steden. Van dit bedrag kan zij 350 miljoen direct inzetten voor de aanpak van de uitverkoren 40 probleemwijken. De resterende 570 miljoen wordt verdeeld over de 31 steden in het kader van het grote stedenbeleid van het vorige kabinet.

Minister Vogelaar heeft volgend jaar 920 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van de problemen in de steden. Van dit bedrag kan zij 350 miljoen direct inzetten voor de aanpak van de uitverkoren 40 probleemwijken. De resterende 570 miljoen wordt verdeeld over de 31 steden in het kader van het grote stedenbeleid van het vorige kabinet.
Woningcorporaties dragen de komende tien jaar 2,5 miljard euro bij aan het opknappen van veertig probleemwijken. Aan de precieze bijdrage van het Rijk is geen prijskaartje te hangen. Het Rijk zal de gemeenten op diverse manieren ondersteunen voor de wijkenaanpak.

Reageer op dit artikel