nieuws

Rijksdienst tegen bouw op plek Pendile in Eys

bouwbreed

Nieuwbouw naast de kerk van het Limburgse Eys op de plek waar nu het historische beeldbepalende pand De Pendile staat, is uitgesloten. Althans voor de Rijksdienst voor Archeologie, die in de grond onder De Pendile resten van de vroegere voorburcht van een middeleeuws kasteel vermoedt.

Nieuwbouw naast de kerk van het Limburgse Eys op de plek waar nu het historische beeldbepalende pand De Pendile staat, is uitgesloten. Althans voor de Rijksdienst voor Archeologie, die in de grond onder De Pendile resten van de vroegere voorburcht van een middeleeuws kasteel vermoedt.
Een lokale ondernemer wil het historische pand afbreken om er appartementen te bouwen. Bovendien wil hij die voorzien van ondergrondse parkeergarages. In een brief aan de gemeente schrijft de Rijksdienst dat ter plaatse hoe dan ook archeologisch onderzoek nodig is voor er mag worden gebouwd. Nieuwbouw noemt de dienst onwenselijk. De Rijksdienst vindt dat het oude gebouw niet mag worden afgebroken en op de lijst van gemeentelijke monumenten thuishoort.

Reageer op dit artikel