nieuws

Recyclingtechniek levert veel patenten op

bouwbreed

Een ‘patentengenerator’ noemt de vereniging van Duitse machinebouwers VDMA de recycling. Ruim 23 procent van alle patenten die het Europese Patentbureau ontvangt houdt verband met milieutechniek. Duitsland staat daarmee op de eerste plaats, gevolgd door de VS met 22 en Japan met 19 procent. In 2005 leverde de verkoop van afvalmaterieel een omzet van ruim 4300 miljoen euro.

Een ‘patentengenerator’ noemt de vereniging van Duitse machinebouwers VDMA de recycling. Ruim 23 procent van alle patenten die het Europese Patentbureau ontvangt houdt verband met milieutechniek. Duitsland staat daarmee op de eerste plaats, gevolgd door de VS met 22 en Japan met 19 procent. In 2005 leverde de verkoop van afvalmaterieel een omzet van ruim 4300 miljoen euro.

Reageer op dit artikel