nieuws

PWN onderzoekt meest scheurgevoelige buizen

bouwbreed Premium

Waterleidingbedrijf PWN sluit niet uit dat er nog meer scheurgevoelige buizen zijn gebruikt in het Noord-Hollandse distributienet. Vorige week brak een hoofdleiding in Hoorn waarna half Noord-Holland vele uren zonder drinkwater zat.

Waterleidingbedrijf PWN sluit niet uit dat er nog meer scheurgevoelige buizen zijn gebruikt in het Noord-Hollandse distributienet. Vorige week brak een hoofdleiding in Hoorn waarna half Noord-Holland vele uren zonder drinkwater zat.
Inmiddels is bekend dat de breuk in de hoofdtransportleiding is ontstaan door waterstofschade aan de wapening in de betonnen buis. De waterstofschade zou het gevolg zijn van een productiefout. Door het toegenomen zware verkeer is de buis uiteindelijk bezweken.
Het waterleidingbedrijf is momenteel bezig met het herstel van de leiding over een lengte van 150 meter, werkzaamheden die naar verwachting nog drie weken in beslag zullen nemen.
Ondertussen stelt PWN een onderzoek naar de toepassing van buizen uit deze productieserie elders in de provincie. De buizen zijn veertig jaar geleden geproduceerd door een bedrijf dat niet meer bestaat.

Reageer op dit artikel