nieuws

Protestantse kerk

bouwbreed Premium

In Barneveld zijn de werkzaamheden in volle gang voor de bouw van de op één na grootste protestantse kerk in Nederland. Heko Spanten BV uit Ede is bezig met het aanbrengen van de gelamineerde balken die de dakconstructie moeten dragen. De hoogspant is 1,40 meter hoog, 225 millimeter dik en 32 meter lang. De balken worden bevestigd met een inwendige staalplaat. De kerk, bestemd voor de gereformeerde gemeente, kan onderdak bieden aan 2500 zitplaatsen, met nog eens een uitbreiding van 500 zitplaatsen onder de galerij. Naar verwachting is het project midden 2008 klaar. Hoofduitvoerder is Bouwbedrijf W. Hardeman BV uit Lunteren.

In Barneveld zijn de werkzaamheden in volle gang voor de bouw van de op één na grootste protestantse kerk in Nederland. Heko Spanten BV uit Ede is bezig met het aanbrengen van de gelamineerde balken die de dakconstructie moeten dragen. De hoogspant is 1,40 meter hoog, 225 millimeter dik en 32 meter lang. De balken worden bevestigd met een inwendige staalplaat. De kerk, bestemd voor de gereformeerde gemeente, kan onderdak bieden aan 2500 zitplaatsen, met nog eens een uitbreiding van 500 zitplaatsen onder de galerij. Naar verwachting is het project midden 2008 klaar. Hoofduitvoerder is Bouwbedrijf W. Hardeman BV uit Lunteren.
Foto: APA/Frans Ypma

Reageer op dit artikel