nieuws

OM start onderzoek naar topman De Vries van Ten Cate

bouwbreed Premium

SHrS – Het Openbaar Ministerie verdenkt bestuursvoorzitter Loek de Vries van het beursgenoteerde textielbedrijf Ten Cate van belastingfraude. Dat heeft het OM gisteren bevestigd. Ten Cate maakt naast specialistisch textiel ook kunstgras en folies.

De fraude zou door De Vries en zijn toenmalige zakenpartners Paul S. en Peter van Z. zijn gepleegd rond het faillissement en de verkoop van het textielbedrijf Spinnerij Nijverdal halverwege de jaren negentig.
De Antilliaanse vennootschap van Paul S, die voor de failliete boedel 2,6 miljoen gulden neerlegde, kocht destijds de onderneming. Vervolgens verkocht hij de spinnerij door aan Ten Cate voor een bedrag van 7 miljoen gulden. Bij deze transactie zou De Vries de fiscus hebben getild voor 1,6 miljoen gulden.
Tegenover justitie heeft de topman van Ten Cate verklaard dat het bedrag afkomstig is uit een andere transactie, aldus de woordvoerder van het OM.
Het strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van het faillissement en de verkoop van de spinnerij loopt al enkele jaren.
Tegen De Vries is onlangs een afzonderlijk gerechtelijk vooronderzoek gestart. Het staat nog niet vast of hij daadwerkelijk zal wor den vervolgd. ( )

Reageer op dit artikel