nieuws

Nieuwe infrastructuur bij Ikea-afslag van A13

bouwbreed

“Een bijzonder pps-project”, noemde hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland Folkert Post gisteren de vernieuwde infrastructuur bij de afslag van de A13 bij Ikea in Delft. Die werd gisteren officieel in gebruik genomen.

Het betreft een gezamenlijke onderneming van de gemeente Delft en Rijkswaterstaat als publieke partijen en Ikea als private partij. Delft en Ikea werden beter bereikbaar en Rijkswaterstaat is blij met de betere doorstroming op de A13. Post: “En het mooie is: Ikea heeft het meeste betaald.”
De capaciteit van de op- en afritten werd vergroot, er kwamen een rotonde en verkeerslichten met een geavanceerd regelsysteem dat direct inspeelt op het verkeersaanbod. Ikea-topman Anders Westney had vanaf zijn fiets al vastgesteld: het systeem functioneert perfect.
De managers voor vestigingen over de hele wereld die in het Ikea Concept Center in Delft worden opgeleid kunnen, aldus Westney, hier “zien hoe je een infrastructuur aanlegt die werkt”.
Met de aankleding van kunstenaarsduo Margot Berkman en Eline Janssens is van het viaduct onder de A13 een kunstwerk gemaakt in een dubbele betekenis van het woord. De firma Holcim zorgde in samenwerking met In Lite Design voor de aankleding van het kunstwerk met zwart-witte taludplaten, voorzien van geïntegreerde led-verlichting.

Reageer op dit artikel