nieuws

Nieuwe functie postkantoor Rotterdam

bouwbreed

KPN Telecom heeft het historische postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam verkocht. In het gebouw komen winkels, horeca en mogelijk een luxe hotel met conferentieruimten of kantoren.

Dat hebben de kopers, Delta Projectontwikkeling, Redevco Nederland en SNS Property Finance meegedeeld. Komende maanden gebruiken zij om het concept verder uit te werken.
De partijen verwachten dat het vernieuwde ‘postkantoor’ in 2012 weer opengaat. De herontwikkeling van dit historische gebouw van ruim 28.000 vierkante meter kan in 2008 beginnen met het slopen van de KPN-telefooncentrale in het gebouw en de renovatie van het voorste gebouwdeel.
Volgens voorlopige plannen krijgt het gebouw over drie lagen winkels in het topsegment. Hogerop is een vijfsterren hotel voorzien. In het achterste deel een kantoortoren. Het bestemmingsplan maakt een vrijstelling mogelijk voor een gebouw van 100 meter hoog. De kosten van het totale project zijn geraamd op 300 miljoen euro.
Het postkantoor heeft een monumentale status. Het doel is het zijn grandeur terug te geven. Het is een van de weinige panden die bij het bombardement van Rotterdam in 1940 nog intact bleven. Het pand, ontworpen door architect en rijksbouwmeester G.C. Bremer, is in 1923 in gebruik genomen. ( anp )

Reageer op dit artikel