nieuws

‘Latere oplevering garage komt door gemeente zelf’

bouwbreed Premium

Dat de parkeergarage onder de Nieuwe Markt in Roosendaal niet zoals gepland op 1 november opgeleverd kan worden, heeft de gemeente Roosendaal vooral aan zichzelf te wijten. De gemeente komt steeds met nieuwe aanpassingen op het ontwerp.

Ondanks allerlei maatregelen die Strukton heeft genomen om de bouw te versnellen, zoals doorwerken tijdens de zomervakantie, staat de opleverdatum volgens de aannemer onder de druk door de werkwijze van de gemeente. “We hebben te maken aan een veelvoud aan wijzigingen, waarvan sommige zelfs constructief”, zo schrijft Smitt. Wijzigingen in het ontwerp worden op het laatste moment doorgegeven en de benodigde informatie blijft lang achterwege. Het gemeentebestuur maakte de e-mailwisseling met Strukton afgelopen zomer eerder deze week openbaar als onderdeel van een raadsmededeling. B en W beschouwt de opmerkingen van Strukton als “gebruikelijke voorbehouden”.
Volgens het college heeft Strukton tot 6 september steeds weer aangegeven de opleverdatum van 1 november 2007 te kunnen halen.
Strukton wil niet ingaan op de aard van de wijzigingen en verwijst naar de gemeente. Een gemeentewoordvoerster zegt dat het niet om ingrijpende aanpassingen gaat. De gemeente kan zich dan ook niet voorstellen dat de wijzigingen van invloed kunnen zijn op de opleverdatum.
Vanavond praat de gemeenteraad opnieuw over de parkeergarage.

Reageer op dit artikel