nieuws

Klooster Sankt Ludwig is omstreden monument

bouwbreed

De provincie Limburg wil af van de status van monument van klooster Sankt Ludwig in Vlodrop. In een brief aan minister Plasterk (cultuur) adviseert de provincie het klooster van de beschermde status van rijksmonument af te halen, zodat het kan worden gesloopt.Al jaren wil de Maharishi-organisatie het klooster slopen. Het is vervallen, staat stijf van de asbest en is verkeerd gesitueerd.

De provincie Limburg wil af van de status van monument van klooster Sankt Ludwig in Vlodrop. In een brief aan minister Plasterk (cultuur) adviseert de provincie het klooster van de beschermde status van rijksmonument af te halen, zodat het kan worden gesloopt.Al jaren wil de Maharishi-organisatie het klooster slopen. Het is vervallen, staat stijf van de asbest en is verkeerd gesitueerd.

Reageer op dit artikel