nieuws

JCB boekt record met Dieselmax 4-cilinder

bouwbreed

SHrS Het Britse JCB heeft een nieuw record behaald. Na eerst al het snelheidsrecord op land met een dieselmotor op meer dan 560 kilometer per uur te zetten, meldde het concern van grondlegger Joseph Cyril Bamford onlangs dat er 50.000 stuks van de Dieselmax 4-cilinder-motoren zijn gemaakt. Minder dan drie jaar na de introductie van de eigen krachtbron is nummer 50.000 geleverd aan het Ierse NC-Engineering, fabrikant van kleine dumpers. JCB gebruikt de motoren dus niet alleen voor de eigen producten maar levert net als concurrenten Deutz en Caterpillar ook aan andere machinebouwers. JCB zelf monteert de Dieselmax in graaflaadcombinaties en verreikers.

SHrS Het Britse JCB heeft een nieuw record behaald. Na eerst al het snelheidsrecord op land met een dieselmotor op meer dan 560 kilometer per uur te zetten, meldde het concern van grondlegger Joseph Cyril Bamford onlangs dat er 50.000 stuks van de Dieselmax 4-cilinder-motoren zijn gemaakt. Minder dan drie jaar na de introductie van de eigen krachtbron is nummer 50.000 geleverd aan het Ierse NC-Engineering, fabrikant van kleine dumpers. JCB gebruikt de motoren dus niet alleen voor de eigen producten maar levert net als concurrenten Deutz en Caterpillar ook aan andere machinebouwers. JCB zelf monteert de Dieselmax in graaflaadcombinaties en verreikers.

Reageer op dit artikel