nieuws

Intercitytrein botst op bouwkraan

bouwbreed

Een intercitytrein is in de nacht van maandag op dinsdag tussen Amsterdam-Sloterdijk en Schiphol tegen de giek van een bouwkraan op lorry gebotst. Daarbij raakte de bestuurder van de kraan gewond. De kraan werd 200 meter meegesleurd over het spoor en draaide om z’n as.

Een intercitytrein is in de nacht van maandag op dinsdag tussen Amsterdam-Sloterdijk en Schiphol tegen de giek van een bouwkraan op lorry gebotst. Daarbij raakte de bestuurder van de kraan gewond. De kraan werd 200 meter meegesleurd over het spoor en draaide om z’n as.
De trein ontspoorde niet. Wel beschadigden de rails, een specifieke wissel (21A) en de bekabeling. De herstelwerkzaamheden zijn naar verwachting vanmorgen klaar. ProRail kon gisteren nog geen inschatting van het schadebedrag maken.
De oorzaak van de botsing is niet bekend. Onderzoek van de spoorwegpolitie (KLPD), ProRail en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) moet daarover duidelijkheid geven.

Reageer op dit artikel