nieuws

Hochtief in Golfregio samen met Al Habtoor

bouwbreed

Hochtief-dochter Leighton brengt zijn activiteiten in het Midden-Oosten onder in een gemeenschappelijke maatschappij met Al Habtoor Engineering. De nieuwe onderneming is goed voor een jaaromzet van 1,7 miljard euro.

Leighton International haalde afgelopen jaar slechts voor 85 miljoen euro opdrachten uit de Golfregio. Met de vorming van de nieuwe firma Al Habtoor – Leighton verplaatst de Hochtief-dochter duidelijk haar focus. Vanwege het toegenomen belang van het Midden-Oosten verhuist het hoofdkantoor van Leighton International van Kuala Lumpur naar Dubai.
Volgens de plannen van de Arabische Emiraten komen in de jaren tot 2012 alleen al in Dubai voor 73 miljard euro aan bouwopdrachten los. Hochtief wil via Leighton nadrukkelijk van die bouwexplosie profiteren.
Leighton stopt al zijn huidige activiteiten in het Midden-Oosten plus een bedrag van 520 miljoen euro in de nieuwe onderneming. Voor die investering krijgt de Hochtief-dochter een aandeel van 45 procent in het gemeenschappelijke bedrijf. Leighton heeft het recht zijn belang te vergroten.
Al Habtoor telt 25.000 medewerkers. De Arabieren concentreren zich op burgerlijke en utiliteitsbouw.
Leighton voert in de Golfregio vooral infraprojecten uit. Tot de belangrijkste bouwwerken van Al Habtoor behoort de Burj Al Arab in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld.

Reageer op dit artikel