nieuws

Grontmij onderzoekt kasteeltuinen Montfort

bouwbreed Premium

In de eerste weken van september vindt bij kasteel Montfort in het gelijknamige Limburgse plaatsje archeologisch onderzoek plaats naar het historische tuinencomplex. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Grontmij en de Heemkundevereniging Roerstreek, in opdracht van Stichting het Limburgs Landschap en Stichting Kasteel Montfort. Aan de zuidzijde van kasteel Montfort heeft een tuinencomplex van ongeveer 4,6 hectare gelegen, waarvan de eerste tekeningen uit 1623 dateren. Antieke kaarten tonen een zogeheten Franse tuin, met een strakke symmetrie, enkele vijverpartijen, waterlopen en bruggetjes, fraaie beplanting en enkele prieeltjes. Na de sloop van het kasteel is deze tuin als landbouwgrond in gebruik genomen en in de loop van de 19e eeuw is de tuin­structuur langzaam maar zeker verdwenen.

In de eerste weken van september vindt bij kasteel Montfort in het gelijknamige Limburgse plaatsje archeologisch onderzoek plaats naar het historische tuinencomplex. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Grontmij en de Heemkundevereniging Roerstreek, in opdracht van Stichting het Limburgs Landschap en Stichting Kasteel Montfort. Aan de zuidzijde van kasteel Montfort heeft een tuinencomplex van ongeveer 4,6 hectare gelegen, waarvan de eerste tekeningen uit 1623 dateren. Antieke kaarten tonen een zogeheten Franse tuin, met een strakke symmetrie, enkele vijverpartijen, waterlopen en bruggetjes, fraaie beplanting en enkele prieeltjes. Na de sloop van het kasteel is deze tuin als landbouwgrond in gebruik genomen en in de loop van de 19e eeuw is de tuin­structuur langzaam maar zeker verdwenen.

Reageer op dit artikel