nieuws

Gemeente Arnhem: Ingestorte galerij berekend op normaal gebruik

bouwbreed Premium

De gemeente Arnhem start een bouwtechnisch onderzoek naar de houten galerij van een duplexwoning die zondag tijdens een feestje instortte.

Zes van de vijftien feestvierders die op het balkon stonden, liepen verwondingen op na een val van ongeveer twee en een halve meter. Volgens de gemeente die het ongeluk betreurt, is de galerij in 2004 goedgekeurd op basis van een normale gebruiksbelasting.

Belasting

Dat betekent volgens de afdeling bouw- en woningtoezicht in dit geval dat de galerij maximaal de belasting van acht mensen aankon.
Nader onderzoek moet exact uitwijzen, waarom de constructie (negen keilbouten) het heeft kunnen begeven. De gemeente verwacht het onderzoek eind deze week af te ronden. Het is niet de eerste keer dat een galerij afbreekt van een duplexwoning. In 2005 stortte een galerij in van een studentenwonining in Lent. Volgens de gemeente Arnhem staan beide incidenten op zich.
“De constructiewijze is anders dan bij het balkon van het soortgelijke gebouw in Nijmegen-Lent dat twee jaar geleden afbrak.” Voor de bewoners is tijdelijke huisvestiging gezocht.

Reageer op dit artikel