nieuws

Franse president huurt toparchitecten in

bouwbreed Premium

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft veertien internationaal vermaarde architecten onder wie Rem Koolhaas gevraagd hem te adviseren over de gebouwde omgeving. Doel is de verbetering van de architectonische kwaliteit. Volgens de president schort er momenteel het nodige aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de steden door ‘verkeerde’ architectuur. Behalve op Koolhaas heeft de president onder meer zijn oog laten vallen op de Britse architecten Norman Foster in Nederland onder meer bekend van het World Port Center in Roterdam, Richard Rogers en Zaha Hadid.

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft veertien internationaal vermaarde architecten onder wie Rem Koolhaas gevraagd hem te adviseren over de gebouwde omgeving. Doel is de verbetering van de architectonische kwaliteit. Volgens de president schort er momenteel het nodige aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de steden door ‘verkeerde’ architectuur. Behalve op Koolhaas heeft de president onder meer zijn oog laten vallen op de Britse architecten Norman Foster in Nederland onder meer bekend van het World Port Center in Roterdam, Richard Rogers en Zaha Hadid.

Reageer op dit artikel