nieuws

DHV ontwerpt tophavenaan oevers van Suezkanaal

bouwbreed Premium

DHV heeft de prestigieuze opdracht gekregen mee te helpen om Port Said op te laten oprukken naar de top tien van ’s werelds grootste containerhavens.

Egypte ziet de havenstad aan de monding van het Suezkanaal als een magneet die komende twintig jaar voor 100 miljoen euro aan investeringen zal aantrekken.
“Port Said moet de spil worden van de economische ontwikkeling in Egypte”, zegt projectmanager Wim Klomp van DHV. “We gaan werken aan een van de meest veelbelovende havenprojecten ter wereld”.
DHV heeft van de lokale autoriteiten voor havens en industrie de opdracht gekregen een masterplan op te stellen voor een groot havencomplex ten oosten van Port Said. De Amersfoortse ingenieurs krijgen flink de ruimte. Het te ontwikkelen gebied is – met een oppervlakte van 120 vierkante kilometer – twintig keer groter dan de gehele Rotterdamse haven.
Tot de opdracht behoort het ontwerpen van havenbekkens, kades en voorzieningen voor elektriciteit en water. Tevens komen concepten op tafel voor een uitgekiende logistiek en dito management. Speciale aandacht wordt gegeven aan veiligheid en douaneconcepten. Ook buigt DHV zich over de ontwikkeling van woongebieden en recreatie.
DHV werkt bij het opstellen van het masterplan samen met het Nederlandse bedrijf Ecorys en Nile Consultants uit Egypte.

Reageer op dit artikel