nieuws

BVR Groep en Roos willensamenwerken

bouwbreed

De Brabantse bouwer BVR Groep voert met Roos Bouw & Vastgoed uit Ridderkerk gesprekken over een verregaande samenwerking. De samenwerking moet het met financiële problemen kampende Roos weer vlot trekken. Het tweetal hakt volgende week de knoop door.

Roos heeft volgens directeur Jack Vromans van de BVR Groep nog geen uitstel van betaling aangevraagd. “Mogelijk gebeurt dat volgende week”, licht hij de situatie toe. De gesprekken tussen Roos en BVR Groep zijn volgens Vromans oriënterend van aard. “We praten over een samenwerking, maar hoe die vorm gaat krijgen is nog niet bekend.” Door de financiële problemen zijn de meeste projecten van Roos stil gelegd. Op een aantal bouwplaatsen wordt volgens Vromans gewoon doorgewerkt.
Vromans wil het personeel van Roos een goed toekomstperspectief bieden. “De mensen van Roos zijn goed en loyaal. Daar hebben we ons inmiddels van overtuigd.” Bij Roos werken zo’n vijftig mensen. De BVR Groep uit het Brabantse Roosendaal heeft driehonderd mensen in dienst en is op jaarbasis goed voor een omzet van ruim 100 miljoen euro. Slaagt de samenwerking, dan versterkt de BVR Groep zijn positie in Zuid-Holland. “We kunnen dan makkelijker een uitbreiding van ons werkgebied bewerkstelligen”, licht BVR-directeur Vromans de interesse van zijn bedrijf voor Roos toe.

Vinex-locatie

De ontwikkelende bouwer Roos is vooral actief in de regio’s Rotterdam en Den Haag. Zo heeft de onderneming in de bij Barendrecht gelegen Vinex-locatie Carnisselande vijftien twee-onder-één-kapwoningen en achttien appartementen op de planning staan. En in Den Haag bouwt Roos momenteel aan de Viljoenstraat dertien stadswoningen. In Capelle aan den IJssel bouwt Roos, dat niet alleen op de woningmarkt actief is, 2000 vierkante meter kantoorruimte. En de bouwer is betrokken bij de realisatie van het gemeentehuis van Halderberge, dat dicht bij Roosendaal ligt. Roos is niet alleen actief als bouwer en ontwikkelaar. De onderneming heeft ook een onderhoudsbedrijf.

Reageer op dit artikel