nieuws

Brits bouwvolumein tweede kwartaal drie procent hoger

bouwbreed

Het Britse bouwvolume is in het tweede kwartaal drie procent hoger uitgekomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de sociale woningbouw en de industriële en kantorenbouw deden het goed. De output in de infrastructuur lag echter acht procent onder het cijfer van 2006.

Dat blijkt uit de kwartaalstatistiek van het Department for Business, Enterprise and Regulatory Reform dat bij het aantreden van premier Brown in de plaats is gekomen van het ministerie voor handel en industrie. Het volume aan nieuw werk lag in het tweede kwartaal zes procent hoger dan een jaar eerder. De sociale woningbouw kwam 23 procent hoger uit. Het volume aan nieuwe opdrachten in de private woningbouw kwam drie procent hoger uit, maar was vergeleken bij het voorafgaande kwartaal onveranderd. In reparatie en onderhoud was over de hele linie sprake van een daling van net één procent maar wordt alleen gekeken naar de sociale sector dan is er een groei met drie procent te noteren. Het aantal werknemers in de bouw lag per 1 juli 2007 een procent hoger dan een jaar eerder.
Ondertussen blijkt uit andere cijfers dat de woningbouw in Groot-Brittannië flink afzwakt. In de eerste helft van dit jaar is de bouw van 86.269 huizen begonnen, negen procent minder dan in 2006. Op jaarbasis zou het aantal nieuwe huizen daarmee rond de 175.000 uitkomen. Om de door door premier Brown beloofde drie miljoen nieuwe huizen tot 2020 te halen, zouden echter 240.000 woningen per jaar nodig zijn.

Reageer op dit artikel