nieuws

Brand Betuweroute moeilijk te bestrijden

bouwbreed Premium

SHrS Hoge geluidsschermen langs de Betuweroute maken de bestrijding van brand voor de brandweer erg moeilijk dan wel onmogelijk. Dat blijkt uit een rapport dat verkeersminister Eurlings naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit het onderzoek van TNO en het Nederlands Intstituut Fysieke Veiligheid Nibra verspreiden chemische vloeistoffen zich anders dan wanneer er geen geluidsschermen zijn. Op plaatsen waar schermen hoger dan 2 meter staan is de veiligheid lager dan op locaties zonder geluidsschermen. De kans dat er daadwerkelijk een ongeluk gebeurt, is overigens zeer klein, meldt de minister. Het ministerie gaat bekijken welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid langs het spoor te vergroten.

SHrS Hoge geluidsschermen langs de Betuweroute maken de bestrijding van brand voor de brandweer erg moeilijk dan wel onmogelijk. Dat blijkt uit een rapport dat verkeersminister Eurlings naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit het onderzoek van TNO en het Nederlands Intstituut Fysieke Veiligheid Nibra verspreiden chemische vloeistoffen zich anders dan wanneer er geen geluidsschermen zijn. Op plaatsen waar schermen hoger dan 2 meter staan is de veiligheid lager dan op locaties zonder geluidsschermen. De kans dat er daadwerkelijk een ongeluk gebeurt, is overigens zeer klein, meldt de minister. Het ministerie gaat bekijken welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid langs het spoor te vergroten.

Reageer op dit artikel