nieuws

Bouwer en corporatie op weg naar Groningse Meerstad

bouwbreed Premium

Met de start van de bouw van de Kop van Oost rukt de stad Groningen op richting Meerstad. Het project met 350 appartementen, 50 kadewoningen, 4000 vierkante meter commerciële ruimte wordt ontwikkeld op de locatie van een voormalige houthandel. De bouwonderneming ontwikkelt en bouwt de Kop van Oost in samenwerking met de woningcorporatie In. De sloop en sanering van het terrein van de houthandel zijn gedaan door Heijmans Infra. Heijmans Bouw realiseert het project. De eerste fase, waarvan de bouw juist is gestart, omvat bij elkaar 170 appartementen plus een parkeergarage met daktuin en commerciële ruimte op de begane grond. Verder worden aan het Eemskanaal 25 zogeheten split-level kadewoningen gebouwd.

De woontorens die er onderdeel van zijn, markeren de route naar Meerstad. Met die uitleglocatie wil het nog niet erg vlotten maar Heijmans, een van de partijen die daar aan de slag wil, kan nu dus wel trots melden er dicht in de buurt te komen.
“Het werk wordt door Heijmans en in gezamenlijke winst en risico ontwikkeld”, licht de bouwer toe in een persbericht. De Kop van Oost is een project van – inclusief het werk aan de (semi) openbare ruimte – ongeveer 100 miljoen euro.
De Groningse corporatie staat garant voor afname van de helft van de te bouwen woningen. “Dat betekent”, weet Heijmans, “dat de Kop van Oost ook een aantal (vrije sector) huurwoningen krijgt.” De appartementen zijn te koop voor prijzen van 96.000 tot 530.000 euro. De eerste worden, is de bedoeling, eind 2008 opgeleverd. De oplevering van de laatste woningen valt rond eind 2009 te verwachten.

Reageer op dit artikel