nieuws

Bacterie tast woningen Spakenburgse wijk aan

bouwbreed Premium

Droogstand en bacteriën hebben de grenenhouten funderingspalen van negentig woningen in de Spakenburgse wijk Nieuwe Schans ernstig aangetast.

Droogstand en bacteriën hebben de grenenhouten funderingspalen van negentig woningen in de Spakenburgse wijk Nieuwe Schans ernstig aangetast.
De droogstand komt door de toenemende regenval in combinatie met een sterke verharding van de stedelijke omgeving, licht directeur Peter den Nijs van ingenieursbureau Wareco toe. Hij onderzocht de palen in opdracht van de gemeente. Als de palen boven water staan, krijgen schimmels vrij spel.
Een tweede boosdoener in heSpakenburg is een bacterie die juist in water goed gedijt, ontdekte Den Nijs. Het gaat hier om een bacterie die zo’n negentig jaar nodig heeft om een paal te vernietigen; ongeveer de leeftijd van de wijk. De bewoners hebben geen andere keus dan de palen te laten vervangen. Dit kost 40.000 euro per woning.

Reageer op dit artikel