nieuws

ArcelorMittal lijft Turks staalbedrijf in

bouwbreed

Staalfabrikant ArcelorMittal neemt een belang van 51 procent in de Turkse branchegenoot Rozak. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. ArcelorMittal hoopt de transactie nog dit jaar rond te krijgen, maar is daarbij afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Het staalbedrijf verwacht met de overname de distributie in Turkije verder op te kunnen schroeven. Het staalconcern is nu al de grootste toeleverancier van familiebedrijf Rozak, dat vorig jaar een omzet realiseerde van 260 miljoen euro. Het is onbekend welk bedrag met de aankoop is gemoeid.

Staalfabrikant ArcelorMittal neemt een belang van 51 procent in de Turkse branchegenoot Rozak. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. ArcelorMittal hoopt de transactie nog dit jaar rond te krijgen, maar is daarbij afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Het staalbedrijf verwacht met de overname de distributie in Turkije verder op te kunnen schroeven. Het staalconcern is nu al de grootste toeleverancier van familiebedrijf Rozak, dat vorig jaar een omzet realiseerde van 260 miljoen euro. Het is onbekend welk bedrag met de aankoop is gemoeid.

Reageer op dit artikel