nieuws

Verlaat’s systeembouw bouwt school in Hoorn

bouwbreed Premium

Verlaat’s Systeembouw uit Uden heeft van de gemeente Hoorn opdracht gekregen de semi-permanente nieuwbouw te realiseren van de Copernicus school. De oude school is vlak voor de zomervakantie onmiddellijk gesloten nadat er ongebonden asbest werd aangetroffen.

Verlaat’s Systeembouw uit Uden heeft van de gemeente Hoorn opdracht gekregen de semi-permanente nieuwbouw te realiseren van de Copernicus school. De oude school is vlak voor de zomervakantie onmiddellijk gesloten nadat er ongebonden asbest werd aangetroffen.
Het ontwerp van Verlaat’s Systeembouw is na een selectie als beste van de drie uit de bus gekomen. Het bedrijf heeft zich contractueel verplicht de nieuwbouw per 1 januari 2008 op te leveren. De eerste paal gaat begin september de grond in. In de tussenliggende periode worden de leerlingen gehuisvest in noodlokalen en in een verbouwde bedrijfshal op een industrieterrein.
Eind juni viel het besluit om het hoofdgebouw van Copernicus te slopen na de vondst van asbest. Omdat er de komende vijftien jaar rekening wordt gehouden met alleen al een groei in het voortgezet onderwijs van 1.500 leerlingen, werd gekozen voor sloop en daarna op dezelfde plaats (semi-permanente) nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de scholengemeenschap over een jaar of vier nieuwbouw krijgt in een definitief gebouw.
In totaal is met de sloop, nieuwbouw en tijdelijke huisvesting naar verwachting een bedrag van 8 miljoe n euro gemoeid.

Reageer op dit artikel