nieuws

Veiligheid fietsbrug Weurt hoge prioriteit

bouwbreed

Rijkswaterstaat gaat de tijdelijke fietsbrug bij Weurt (Gelderland) versneld stroever maken. De versleten anti-slip-matten zorgden afgelopen zomer voor diverse valpartijen. In overleg met aannemer BAM zijn in mei drie vervangende proefvakken geplaatst. Daaruit is de houten plaat met stijtvaste coating gekomen als meest duurzame. Uiterlijk 14 september is de gehele tijdelijke fietsbrug voorzien van houten platen.

Rijkswaterstaat gaat de tijdelijke fietsbrug bij Weurt (Gelderland) versneld stroever maken. De versleten anti-slip-matten zorgden afgelopen zomer voor diverse valpartijen. In overleg met aannemer BAM zijn in mei drie vervangende proefvakken geplaatst. Daaruit is de houten plaat met stijtvaste coating gekomen als meest duurzame. Uiterlijk 14 september is de gehele tijdelijke fietsbrug voorzien van houten platen.
Aannemer BAM is afgelopen maandag begonnen met het bevestigen van het plaatmateriaal in de bochten. Vanaf 3 september worden de hellingen aangepakt. Ten slotte wordt op het horizontale deel het plaatmateriaal gemonteerd. Het is de bedoeling dat het materiaal nu houdt tot de oplevering begin 2008.
PvdA-Kamerlid Lia Roefs heeft inmiddels Kamervragen gesteld aan minister Eurlings (verkeer) over het trage aanpak van Rijkswaterstaat, want de problemen zijn al vanaf juni bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels