nieuws

Veelal droogBewolkt

bouwbreed

Voor bouwwerkzaamheden die helemaal geen regen kunnen hebben is het de komende dagen vrij ongunstig weer. Uit de bewolking valt namelijk van tijd tot tijd regen, maar de neerslaghoeveelheden zullen klein zijn. Op zondag en maandag echter blijft het niet alleen bij gemiezer en kan een paar millimeter regen vallen. Op de weerkaart zien we al enige tijd een krachtig hogedrukgebied op de oceaan dat van geen wijken weet. Aan de oostelijke flank van het weersysteem worden verzwakte regenstoringen naar onze omgeving gevoerd, via de Noordzee. Ook vandaag hebben we met een zwakke storing te maken. Vooral in het noorden en oosten betekent dit af en toe wat lichte regen. Maar in het zuidwesten, in met name Zeeland, is het droog en daar breekt de zon vaker door. Het wordt 17 a` 19 graden, in Noord-Brabant plaatselijk 20. De westelijke wind is op kraanhoogte vrij krachtig, kracht 5. Morgen is het bewolkt, maar overwegend droog. Zondag neemt de regenkans vooral later op de dag toe.

Voor bouwwerkzaamheden die helemaal geen regen kunnen hebben is het de komende dagen vrij ongunstig weer. Uit de bewolking valt namelijk van tijd tot tijd regen, maar de neerslaghoeveelheden zullen klein zijn. Op zondag en maandag echter blijft het niet alleen bij gemiezer en kan een paar millimeter regen vallen. Op de weerkaart zien we al enige tijd een krachtig hogedrukgebied op de oceaan dat van geen wijken weet. Aan de oostelijke flank van het weersysteem worden verzwakte regenstoringen naar onze omgeving gevoerd, via de Noordzee. Ook vandaag hebben we met een zwakke storing te maken. Vooral in het noorden en oosten betekent dit af en toe wat lichte regen. Maar in het zuidwesten, in met name Zeeland, is het droog en daar breekt de zon vaker door. Het wordt 17 a` 19 graden, in Noord-Brabant plaatselijk 20. De westelijke wind is op kraanhoogte vrij krachtig, kracht 5. Morgen is het bewolkt, maar overwegend droog. Zondag neemt de regenkans vooral later op de dag toe.

Reageer op dit artikel