nieuws

Strip Madonna

bouwbreed

Duizend ton afvalgips, 250 ton bouw en sloopafval, asbest en 50.000 ton puin vullen 1800 vrachtwagens. Kortom, de sloop van het even jonge als omstreden gebouw de Zwarte Madonna naast het Centraal Station van Den Haag heeft heel wat voeten in de aarde. Sloopbedrijf Oudt Zwanenburg uit Amsterdam stript het gebouw per verdieping van trappenhuis naar trappenhuis. Deuren, kozijnen en keukenblokken worden verwijderd alvorens kleine machines afrekenen met de gipsen binnenmuren. Zodra een etage volledig is gestript, worden de buitengevels gedemonteerd. Kranen hijsen de losgehakte gevels vervolgens weg. Met een hydraulische kraan die van een sloopgiek en een betonvergruizer is voorzien, wordt het kale betonskelet in repen geknipt. Een rubberen mat van 10 vierkante meter moet voorkomen dat brokstukken bij het knippen in de rondte vliegen.

Duizend ton afvalgips, 250 ton bouw en sloopafval, asbest en 50.000 ton puin vullen 1800 vrachtwagens. Kortom, de sloop van het even jonge als omstreden gebouw de Zwarte Madonna naast het Centraal Station van Den Haag heeft heel wat voeten in de aarde. Sloopbedrijf Oudt Zwanenburg uit Amsterdam stript het gebouw per verdieping van trappenhuis naar trappenhuis. Deuren, kozijnen en keukenblokken worden verwijderd alvorens kleine machines afrekenen met de gipsen binnenmuren. Zodra een etage volledig is gestript, worden de buitengevels gedemonteerd. Kranen hijsen de losgehakte gevels vervolgens weg. Met een hydraulische kraan die van een sloopgiek en een betonvergruizer is voorzien, wordt het kale betonskelet in repen geknipt. Een rubberen mat van 10 vierkante meter moet voorkomen dat brokstukken bij het knippen in de rondte vliegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels